Køreprøven til trailer

Her er et overblik over køreprøven trin for trin

Trailerkørekort

Den indledende del

Når dagen for din køreprøve nærmer sig, er det godt at være forberedt, og derfor anbefaler vi dig at læse denne side igennem. Det vigtigt, at du husker dit fysiske kørekort til prøven, da det skal afleveres til den sagkyndige for at bekræfte din identitet. Det er nemlig kun lovligt at besidde ét kørekort i Danmark, og derfor skal dit fysiske afleveres inden prøven.

Tilpasning af bilen

Som den første del af prøven, skal du sørge for at indstille bilens sæde, sele og spejle, så du har de bedste forudsætninger for din kørsel. Bilen du skal køre i vil være parkeret ved siden af traileren, hvilket er dit udgangspunkt for næste trin.

Manøvrering ind foran traileren

Når både sæde, sele og spejle er justeret, skal du som det næste køre bilen frem, så den holder foran traileren. Herefter skal du bakke langsomt og forsigtigt tilbage mod traileren for at forberede tilkoblingen. Det er godt at bruge spejlene aktivt, så du kan vurdere afstanden til traileren og ikke risikerer et sammenstød.

Bakkefærdigheder og tilkobling af trailer

Efter at du har bakket bilen ned mod traileren og demonstreret dine bakkefærdigheder, skal du tilkoble traileren. Dette trin indebærer, at du sørger for at traileren er korrekt og sikkert fastgjort til bilens trækkrog. På den måde viser du dine evner til at håndtere detaljer og følge sikre kørselsprocedurer.

Kontrolspørgsmål

Når du har koblet traileren til, vil du blive stillet en række spørgsmål om både traileren og bilen. Disse spørgsmål ligner dem fra den almindelige køreprøve for personbiler. Du vil blive spurgt om ting som kontrol af dæk, bremser og lygter.

Kørsel på vej og bak om hjørne

Som noget af det sidste skal du ud og køre på åben vej i ca. 25 minutter. Her skal du vise, at du har en forståelse for trafikreglerne, har overblik over færdslen og kan træffe de rigtige beslutninger i forskellige trafiksituationer. Undervejs skal du også bakke om et hjørne, hvilket for mange er den sværeste del. Se vores video for at få et indblik i, hvordan det gøres.

Afslutning og afkobling

Prøven slutter samme sted, som den startede. Her skal du frakoble traileren og bakke bilen op ved siden af. Det skal du for at vise, at du kan håndtere traileren sikkert både under kørsel, og når den skal parkeres.

Hvorfor vælge os?

Kvalitets­undervisning

Vi har ambitionen om, at give dig den bedste undervisning i branchen. Derfor er alle vores kørerlærer på fuldtid og dybt professionelle.

Hurtigt forløb

Vi er meget fleksible i vores planlægning af undervisningen.
Som standard får du trailerkørekort på 3-5 uger. Nogle gange endnu hurtigere.

Blot én teorilektion og 2 gange kørsel på vej med vores dygtige lærer, så er du klar til køreprøven.

Høj beståelses­procent

Vores køreskole har en høj beståelsesprocent, da vi har stort fokus på den enkelte kursists indlæringsevne og hvordan vi sammen opnår den bedste læring.

Er du i tvivl?

Læs hvad vores tidligere elever siger

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt

Drive Trafik MC

Drive Trafik Trailer

Drive Trafik­skole

Gen­erhvervelse

Drivers License